INFORMATIE VOOR OUDERS/ VERZORGERS/ SCHOLEN/ PROFESSIONALS

Het project Back on Track (BOT) is een tweejarig project (t/m eind 2022). De gemeente Zaanstad wil de Zaanse jeugd op het rechte pad houden en voorkomen dat zij in aanraking komen met criminaliteit. Met BOT helpt de gemeente Zaanstad jongeren om hun dromen waar te maken!

In het implementatieplan van BOT lees je wat we in 2021 gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan een het inzetten van rolmodellen en het geven van voorlichting op scholen over wapenbezit, sexting en drugsgebruik. We kijken ook naar de mogelijkheid om scholen langer open te houden als ontmoetingsplek voor jongeren en ouders.

Daarnaast speelt de digitale (leef)wereld van de jongeren een belangrijke rol. Om jongeren een stem te geven en hen te motiveren om “ON TRACK” te blijven, lanceren we de (social) media campagne: KomAanBotin075! Via deze campagne kunnen alle jongeren uit Zaanstad Noord, Poelenburg en Peldersveld hun ideeën inzenden voor een betere en leukere wijk. Denk aan een nieuw voetbalveldje, een debatclub in het buurthuis of een muziekstudio. De beste ingezonden ideeën realiseren we.

Ook blijven wij met de jongeren doelgroep het gesprek aangaan via de jongerenpanels.

Alle acties zijn terug te lezen in het implementatieplan BOT.

‘We kunnen nu volop aan de slag om Zaanse jongeren die het lastig hebben meer perspectief op een mooie toekomst te bieden. Alle kinderen moeten gelijke kansen hebben om hun dromen waar te maken. Helaas zijn we daar nog lang niet. Ik ben blij met het geld dat we gekregen hebben van het Rijk. Daarmee kunnen we belangrijke stappen in de goede richting te zetten.’

- Burgemeester Jan Hamming

WAT WIL JIJ DOEN IN JOUW BUURT?

Poelenburg

POELENBURG PELDERSVELD

Klik hier voor de activiteiten in jouw buurt!

Saendelft

ZAANSTAD NOORD

Klik hier voor de activiteiten in jouw buurt!

MATERIALEN

Het campagnemateriaal kan op worden gevraagd via bot@zaanstad.nl

ORGANISATIE

Zaanstad

VRAGEN

Vragen over Back on Track kunnen per mail naar bot075@zaanstad.nl

Copyright Soapbox B.V. 2021